Onze aanpak als vroedvrouw

Begeleiding tijdens de zwangerschap

Begeleiding tijdens de zwangerschap

Je zwangerschap is een tijd van verwachting en verandering. Bij alles wat er verandert, is het fijn als er stabiliteit is. Je hele zwangerschap begeleiding krijgen van dezelfde verloskundigen bijvoorbeeld. Bij Mamaisa heb je steeds met dezelfde twee vroedvrouwen te maken. Wij begeleiden je tijdens je hele zwangerschap. Bij alle consulten in de zwangerschap, tijdens de geboorte en in je kraamtijd zie je steeds een vertrouwd gezicht.

Wij stemmen onze zorg af op jouw behoefte. Zwanger zijn vraagt meer dan een gezond lichaam, hoe je je emotioneel voelt is minstens even belangrijk. Daarom nemen wij ruim de tijd voor de consulten, ongeveer een uur per keer, afhankelijk van je behoefte. Het is gebruikelijk om elkaar tijdens de zwangerschap twaalf tot dertien keer te zien. Maar ook dit aantal kan aanpast worden naar jouw behoefte. Zo kunnen we elkaar goed leren kennen en zijn we aan het eind van je zwangerschap vertrouwd met elkaar.

Lees Meer

Vroedvrouw aan jouw zijde tijdens de geboorte van jouw kind

Tijdens de geboorte van je baby blijft een van ons bij je. We zijn er vanaf het moment dat jij dat wilt, tot een paar uur na de geboorte. Als je bevalt is het belangrijk dat je je veilig voelt. Bevallen op de plek en de manier waarop jij je prettig voelt helpt daarbij. Dit kan thuis zijn, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis. Ook als je in bad zou willen bevallen, begeleiden wij je graag.

Wij zijn er als vroedvrouw van overtuigd dat er bij een geboorte vaak geen actieve bemoeienis of interventie nodig is. Een rustige en ontspannen sfeer tijdens de geboorte heeft vaak een positief effect op het verloop. Daarom zoeken we tijdens de bevalling steeds naar jouw behoefte: wil je jouw vroedvrouw dichtbij, of vind je het fijn als ze op de achtergrond blijft? Zodra je ons nodig hebt staan we natuurlijk voor je klaar. Ook als er tijdens de bevalling een medische reden ontstaat, waardoor de geboorte verder wordt begeleid onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog, blijven we bij je als je daar behoefte aan hebt.

Lees Meer

Vroedvrouw aan jouw zijde tijdens de geboorte van jouw kind
Verloskundige tijdens de kraamtijd

Verloskundige tijdens de kraamtijd

De kraamtijd staat in het teken van herstel en het leren kennen en verzorgen van je baby. Voor nieuwe ouders is dit de start van een spannende reis. Ook als jullie al ouders zijn, is dit weer en bijzondere periode van invoegen en aanpassen. Het is gebruikelijk dat er een kraamverzorgende de eerste acht tot tien dagen aanwezig is bij jullie thuis. Zij is er voor de dagelijkse zorg en begeleiding. Tijdens je kraamtijd komen wij een aantal keer bij je aan huis. We controleren dan niet alleen de gezondheid van de moeder en baby, maar we maken ook tijd vrij voor alles wat jullie bezig houdt. We begeleiden je bijvoorbeeld bij het voeden en verzorgen van je baby. We hebben ook aandacht voor jullie ontwikkeling naar een groter gezin. Na ongeveer zes weken is er een moment van afsluitende nazorg.

Lees Meer