Onze praktijk

Team

Mamaisa verloskunde is in 2020 opgericht door Mirjam Moentadj. Zij heeft de praktijk genoemd naar Mama Aisa, de Surinaamse moeder aarde. Dat heeft te maken met haar Surinaamse roots, maar vooral met waar Mama Aisa voor staat: leven, kracht, dragen en gedragen worden.
Mama Aisa symboliseert de kracht die vrouwen bezitten om hun baby te dragen, te baren en te verzorgen.

Per 1 januari 2024 heeft Mirjam haar praktijkdeel overgedragen. Haar pad is anders gelopen. De praktijk wordt voortgezet met hetzelfde gedachtegoed dat moeder Aarde ons draagt en wij onze zwangeren blijven begeleiden bij het dragen van nieuw leven.

Mamaisa verloskunde is een kleinschalige verloskundigenpraktijk in Rotterdam.
Bij Mamaisa verloskunde werken er twee vaste verloskundigen: Louissienne Troncon en Tania Girigorie.
De praktijk heeft twee spreekuurlocaties, de eerste is gevestigd in het Centrum voor Gezondheid en Welzijn in Rotterdam-West.
De tweede in het Gezondheidscentrum Tarwezigt in Rotterdam-Zuid.

Tijdens je zwangerschap, de geboorte en de kraamperiode, zal je door een van ons begeleid worden. Gedurende de zwangerschapscontroles waarin wij ruim de tijd voor jou nemen, hebben we aandacht voor jouw zwangerschap, jouw bevalling, jouw kraamtijd en alle andere dingen die jou bezighouden.

We streven ernaar om een warme vertrouwensband met jou en je partner op te bouwen. Een vertrouwensband waarin je je op je gemak voelt, je jezelf kan zijn en er alle ruimte is om jouw wensen en behoeften te bespreken. Hierin is er ook ruimte voor autonomie en respect voor grenzen. We zien onszelf als bewakers van het wonderlijke natuurlijke proces van zwanger zijn, baren en het verzorgen van je baby.

Bij Mamaisa verloskunde krijg je:

  • Warme en professionele zorg tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd;
  • Twee vaste verloskundigen;
  • Zorg aangepast op jouw behoeften;
  • Een half uur tot een uur de tijd per zwangerschapscontrole;
  • Basis en medische echo’s binnen de praktijk;
  • Goede voorbereiding op de bevalling;
  • Continue begeleiding tijdens de bevalling vanaf het moment dat jij het nodig hebt;
  • Begeleiding in het kraambed voor jou, je partner en je kind(deren);
  • Ruimte voor autonomie en respect voor grenzen;
  • Wij zijn meertalig: Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments;

 

Louisienne

Louissienne Troncon

Ik ben Louissienne Troncon, vroedvrouw en verpleegkundige.
Al sinds ik op de basisschool zat wist ik het: ik wil vroedvrouw worden. Als jong meisje vond ik alles rondom de zwangerschap en geboorte interessant. Deze interesse groeide naarmate ik ouder werd. In totaal heb ik 10 jaar in de ouderenzorg gewerkt. En nu heb ik besloten me volledig te richten op mijn passie om als verloskundige te werken. Dit in Rotterdam, de stad waar ik ben geboren en getogen.

Lees Meer

Tania Girigorie

Ik ben Tania Girigorie, verloskundige.
Mijn passie voor het vak verloskunde is ontstaan toen ik mocht assisteren bij de bevallingen van mijn zussen. Vol bewondering en respect voor de kracht die vrouwen bezitten, besloot ik kort na het afstuderen als verpleegkundige, mijzelf in te schrijven voor de opleiding verloskunde te Rotterdam. Na mijn warme stage bij Mamaisa verloskunde, heb ik een baan aangeboden gekregen en werk hier sinds oktober 2023 met veel plezier. 

Lees Meer

Tania
Kimberly Scott

Kimberly Scott

Ik ben Kimberly Scott, verloskundige, moeder van een zoon (2020) en vaste waarneemster bij Mamaisa verloskunde.
In 2020 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde Maastricht. Na mijn afstuderen heb ik als klinisch verloskundige gewerkt in het ziekenhuis. Sinds 2023 werk ik als waarneemster voor Mamaisa. Ik ben een enthousiaste en gedreven verloskundige, die tijd en aandacht besteed aan de zwangere en haar partner. Ik speel graag in op jullie wensen en behoeften, om gepaste ondersteuning te bieden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Jullie kunnen mij treffen tijdens het spreekuur, de bevalling of de kraamvisite.