Veelgestelde vragen

 Veelgestelde vragen

V: Vergoedt de verzekering jouw zorg?
A: Ja, verloskundige zorg valt onder de verplichte basisverzekering. Je betaalt ook geen wettelijk verplicht eigen risico van € 385,- voor verloskundige zorg, net als bij je huisarts. Andere kosten rondom je zwangerschap vallen wél onder je eigen risico. Dat geldt bijvoorbeeld voor laboratoriumonderzoek, vervoer naar het ziekenhuis voor de bevalling, medische nazorg na de bevalling en de NIPT (Bron: Consumentenbond – Zwangerschap en de zorgverzekering)

V: Maken jullie zelf echo’s?
A: Ja, wij maken zelf de basis echo’s, zoals de termijnecho, groei echo en liggingsecho. Voor de medische echo’s (13 en 20 weken echo) verwijzen we je naar echocentrum FemMonde. De medische echo’s zijn mogelijk op onze locatie in zuid.

V: Begeleiden jullie ook watergeboortes?
A: Ja, heel graag zelfs

V: Ik heb een bijzondere wens voor mijn bevalling. Staan jullie daarvoor open?
A: Wij stemmen onze zorg zoveel mogelijk af op jouw wensen. Daarbij overwegen we wél altijd of wij ons zelf ook goed voelen bij jouw wensen. Bel ons voor een kennismakingsgesprek, dan bespreken we wat wij voor je kunnen betekenen.

V: Wat doen jullie als er twee cliënten tegelijk bevallen?
A: De kans dat wij twee geboortes tegelijk moeten begeleiden bestaat natuurlijk altijd, maar de kans daarop is heel klein. Wij nemen maximaal acht cliënten per maand aan. Op die manier is er niet alleen meer tijd tijdens de spreekuren, maar is het ook minder waarschijnlijk dat er twee geboortes tegelijk begeleid moeten worden. We bellen elkaar als er twee geboortes tegelijk plaatsvinden. Daarnaast werken wij samen met andere vroedvrouwen in de regio die een vergelijkbare visie en manier van werken hebben. Zij zijn onze achterwacht.

V: Wat is jullie werkgebied?
A: Onze werkgebied bevind zich binnen een reistijd van 25 minuten vanaf ons praktijk adres. Dat komt neer op Rotterdam en omgeving. Twijfel je of je binnen ons werkgebied woont, neem dan contact met ons op.