Louissienne Troncon

Louissienne Troncon - Vroedvrouw - Mamaisa

Al sinds ik op de basisschool zat wist ik het: ik wil vroedvrouw worden. Als jong meisje vond ik alles rondom de zwangerschap en geboorte interessant. Deze interesse groeide naarmate ik ouder werd. Na mijn middelbare school heb ik eerst de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Maar omdat verloskunde nog altijd mijn droom was, heb ik me aangemeld voor de opleiding. In totaal heb ik 10 jaar in de ouderenzorg gewerkt. En nu heb ik besloten me volledig te richten op mijn passie om als verloskundige te werken. Dit in Rotterdam, de stad waar ik ben geboren en getogen.

Door mijn Curaçaose roots ben ik thuis opgegroeid met meerdere talen. Daarnaast vond ik het altijd leuk om een nieuwe taal te leren. Tijdens het werken merkte ik de voordelen van de verschillende talen die ik spreek. Communiceren in hun moedertaal, zorgt voor een fijne band en vertrouwen tussen mij en de cliënten. Het opbouwen van een vertrouwensband, vind ik het leukste tijdens de begeleiding.

Sociaal, rustig, warm en vriendelijk; zo zou ik mezelf kunnen omschrijven. Daarnaast ben ik ook zorgzaam. Dat zorgzame komt ook terug in mijn begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Het is voor mij erg belangrijk dat jullie met een goed gevoel terugkijken op mijn begeleiding. Ik ben me ervan bewust dat elke zwangerschap, geboorte en kraamperiode bijzonder zijn en een groot impact op jullie hebben. Daarom pas ik mijn zorg aan op jullie persoonlijke wensen en behoeften. Ik vind het belangrijk om vertrouwen te hebben in elkaar en de kracht van een vrouw om haar kind te dragen, baren en verzorgen.

Per 1 februari 2021 werd ik maat bij Mamaisa verloskunde samen met Mirjam Moentadj. Bij Mamaisa Verloskunde heb ik de mogelijkheid om zorg aan te bieden die is afgestemd op de cliënt. Een kleinschalige praktijk waarbij ik jullie leer kennen. Waarbij jullie met alles bij me terecht kunnen en waarbij geen vraag te gek is.

Het is voor mij een eer om jullie te mogen ontmoeten en begeleiden tijdens dit mooie avontuur.